"Stretch with strength and control. Control is the most important part because it makes you use your mind."

Bewegen volgens de visie van Joseph Pilates

De Pilates methode is erop gericht het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het benadrukt de kern van je lichaam, de buik, schuine buikspieren, onderrug, binnen- en buitenkant van de dijen. Om die reden is deze methode een meerwaarde voor al wie bezig is met verantwoord bewegen.

Pilatesbewegingen vereisen dat je vrijwel je hele lichaam activeert, en dit in opperste concentratie. En voor elke beweging die je onder de knie hebt, heeft Pilates een andere versie die nét dat tikkeltje anders is.

Deze lessen gaan enkel door in onze studio in Damme. Er zijn vaste lessenreeksen alsook losse lessen. Zo kan iedereen, ongeacht zijn/haar niveau, deelnemen.

WANNEER?

MAANDAG (vaste lessenreeks)

Intermediate - 18:30 / 19:30

DINSDAG (vaste lessenreeks)

Pilates PLUS/Beginner - 18:30 Intermediate - 19:30

WOENSDAG (vaste lessenreeks)

Intermediate - 18:30 / 19:30

VRIJDAG (losse beurten)

All levels - 19:00

VOOR WIE?

Plus : Voor mensen met milde rug-, nek- of schouderklachten. Er wordt extra aandacht besteed aan correcte houding en uitvoering. Je leert je lichaam kennen en leert hoe je correct moet bewegen.

Beginner : Deze sessie is voor beginnende pilates lovers. Je hebt al ervaring met pilates of je bent gewoon om te bewegen. Er wordt veel aandacht geschonken aan jou en aan je techniek. Hier blijf je meestal minimum 2 reeksen.

Intermediate : Je hebt al heel wat uren pilates achter de rug, je begrijpt de termen en kan deze al goed toepassen. Je bent helemaal klaar om elke oefening nog meer uit te puren. Meer uitdaging, meer kracht, nog meer tempowissels en herhalingen. Het niveau wordt bepaald door de groep . Uiteraard met aandacht voor je techniek.

All levels : Zoals de term het zelf zegt. Elk niveau is hier welkom. Door de kleine groepen is het makkelijk om ,indien nodig, individueel te gaan aanpassen of bijsturen. Ideaal om het weekend in te zetten.

zin in pilates?
schrijf je online in voor onze lessen!

Inschrijven